03.06.2020 Pranešimas

„Fortum“ ir „Caverion“ tęsia daugiametę partnerystę

„Caverion“ korporacijos dalis – bendrovė „Maintpartner“ – Suomijos energetikos kompanijos „Fortum“ hidroelektrinių eksploatacija bei technine priežiūra užsiima jau nuo 2013-ųjų. Šiemet, po septynerių tvirtos partnerystės metų, sutartis dėl trylikos hidroakumuliacinių jėgainių priežiūros paslaugų pratęsta dar dviems metams.
„Mums malonu toliau plėtoti savo hidroenergetikos verslą kartu su „Caverion“. Paslaugų koncepcija, susijusi su hidroelektrinėmis, šiuo metu yra labai įdomiame vystymosi etape, ir mes tikimės, kad mūsų partnerystė neabejotinai bus naudinga ir ateityje“, - sako Markku Nivalainen, „Fortum“ regioninis direktorius, atsakingas už Suomijos hidroelektrines.

Džiaugiamės, kad partnerystė su „Fortum“ tęsiasi ne tik Suomijoje, bet ir Lietuvoje. Čia bendradarbiavimas prasidėjo tais pačiais metais kaip ir Suomijoje – 2013-aisiais, kai Lietuvoje buvo atidaryta pirmoji Baltijos šalyse biokuro ir atliekų termofikacinė jėgainė. „Fortum“ įmonių grupei priklausančioje “Fortum Klaipėda” jėgainėje „Caverion Lietuva“ automatizavo šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo bei dūmų šalinimo sistemas. Šias sistemas, taip pat vandentiekio ir nuotekų tinklus, gaisro gesinimo vandentiekį bei šilumos punktą „Caverion Lietuva“ prižiūri nuo pat pirmųjų jėgainės veikimo dienų.

„Mūsų įmones sieja ne tik ilgalaikės partnerystės ryšys, bet ir tos pačios vertybės. Mums, kaip ir „Caverion“, itin svarbi edukacija bei dalinimasis žiniomis, todėl Klaipėdos universiteto inžinerijos katedros studentams kasmet organizuojame apsilankymą jėgainėje“, – partneryste džiaugiasi „Fortum Klaipėda“ direktorius Donatas Petronis.

Tikimės, jog partnerystė su „Fortum“ tiek Lietuvoje, tiek Suomijoje sėkmingai tęsis dar ne vienerius metus!
Daugiau apie „Caverion“ ir „Fortum“ partnerystės sutarties pratęsimą skaitykite korporacijos pranešime spaudai: nuoroda.

Susisiekite su mumis