01.09.2020 Pranešimas

„Caverion Lietuva“ sveikina visus su Mokslo ir žinių diena!

Rugsėjo 1-oji kiekvienam iš mūsų sukelia vienokius ar kitokius prisiminimus ir su tuo susijusius jausmus, bet turbūt niekas nepaneigs, kad pirmiausia pagalvojam apie mokslus. Mokslus, kurių metu įgyjame žinių, o tuo pačiu ir atitinkamą kvalifikaciją ar teisę atlikti tam tikrą darbą. „Caverion Lietuva“ Kauno skyriaus vadovas Darius Šokaitis dalinasi savo įžvalgomis ir mintimis, ką žinojimas ir pažinimas reiškia visai „Caverion Lietuva“ komandai.

Pastaruoju metu, Caverion darbuotojai nuolat dalyvauja specialiųjų kvalifikacinių mokymuose ir atestacijose, kad užtikrintume teisinių reglamentų reikalavimus, o mūsų užsakovai jaustųsi ramūs dėl kvalifikuotos mums patikėtų inžinerinių sistemų priežiūros.

Bet šiandienos dinamiškoje aplinkoje negalime apsiriboti vien privalomaisiais kvalifikacijos kėlimo mokymais, turime žvelgti plačiau ir tapti kūrybingais, kad savo veikos procesus sudėliotume kuo efektyviau, motyvacija išliktų aukšta, o klaidų tik mažėtų. Jordan Peterson, Toronto universiteto psichologijos profesorius, savo paskaitose teigia, kad kuo didesnį referencijų kiekį turime sukaupę, tuo kūrybiškesni esame – kiekvienas išgirstas žodis, pamatyta spalva ar išgirstas garsas mūsų smegenyse gali sugeneruoti unikalų produktą, paslaugą, net muziką ar poreikį.

Šiais metais su komanda dalyvavome net keliose MBTI (The Myers-Briggs Type Indicator) ir FIRO-B (Fundamental Interpersonal Relations Orientation-Behavior) mokymų sesijose, kuriose gilinomės į savo pačių asmeninį suvokimą ir tobulinimąsi. Tai leido dar stipriau suvokti, kokie skirtingi esame, ir atrasti, kaip galime efektyviau išnaudoti savo stipriąsias savybes bei kartu sukurti komandinę sinergiją.

Kviečiu kiekvieną pamąstyti apie „Savęs“ kūrimą ir vertės auginimą – juk vis didėjant tempui ir konkurencijai negalime kliautis vien kažkada išmoktais dalykais. Labai pritariu Lewis Carroll knygoje „Alisa stebuklų šalyje“ raudonosios karalienės pasakytai frazei: „Mano šalyje, norint stovėti vietoje, reikia labai greitai bėgti.“

 

Susisiekite su mumis