01.12.2020 Pranešimas

„Caverion Lietuva“ pasirinko Žaliąją energiją

„Caverion Lietuva“ jau kurį laiką energetinį tvarumą ir aplinkos tausojimą kelia kaip vieną reikšmingiausių įmonės strateginių tikslų bei siekia energiją, pagamintą iš iškastinio kuro, pakeisti atsinaujinančių šaltinių energija. Dėl to nuo šių metų gruodžio 1 d. įmonei elektros energiją ėmė tiekti didžiausia elektros energijos iš vėjo gamintoja Baltijos šalyse bendrovė „Enefit‟.
Tikisi sumažinti CO2 emisijos koeficientą

„Klimato kaita ir žmogaus daroma įtaka gamtai kasmet darosi vis aktualesne dilema. Žaliosios energijos naudojimas yra vienas iš žingsnių, ką galime padaryti jau dabar, ir taip prisidėti prie Žaliosios politikos įgyvendinimo. Pasirinkome „Enefit‟, kadangi dalį elektros ši įmonė gamina iš atsinaujinančių energijos šaltinių: vėjo, saulės ir vandens“, – sprendimą, kodėl pasirašė sutartį su bendrove „Enefit‟, pakomentavo „Caverion Lietuva“ vadovas Egidijus Šydeikis.

Pradėjus vartoti Žaliąją energiją, įmonė per metus sumažins 119 tonų CO2 teršalų, kas prilygtų 171 atsisakyto skrydžio lėktuvu per tą patį laikotarpį.

Tvarumas akcentuojamas ir kitose srityse

Aplinkosaugos ir tvarumo tikslai yra įmonės „Caverion Lietuva“ strateginiai prioritetai, todėl įmonė nuolat matuoja savo energetinius rodiklius:

„Stengiamės, kad mūsų veiklos pėdsakas paliktų kuo mažesnę neigiamą įtaką aplinkai, dėl to mes taip pat analizuojame komercinių automobilių anglies dvideginio išmetimus, rūšiuojame atliekas, palaipsniui keičiame autoparką į elektra varomus ar hibridinius variklius turinčius automobilius. Taip pat su savo užsakovais nuolat kalbame apie sprendimus ir priemones, kaip efektyviau vartoti energiją, optimizuojant statinių inžinerines sistemas“, – vardijo E. Šydeikis.

Atveria lengvesnį kelią į užsienio rinkas

„Enefit“ generalinio direktoriaus Vytenio Koryznos teigimu, jo valdoma įmonė šiuo metu paslaugas teikia apie 2000 verslo klientų Lietuvoje, iš kurių 74 proc. visos tiekiamos energijos sudaro atsinaujinančių šaltinių energija, ir šis skaičius nuolat auga.

„Vertinant bendras tendencijas, galime pasidžiaugti, kad vis daugiau įmonių savo veikloje renkasi tvarius sprendimus, įskaitant ir Žaliosios elektros energijos naudojimą. Esame paskaičiavę, kad vien 2015–2020 m. laikotarpiu mūsų verslo klientai, vartodami Žaliąją energiją, sumažino CO2 išmetimą 2 mln. tonų, o tai prilygsta 2,9 mln. atsisakytų skrydžių lėktuvu arba 60 tūkst. pasodintų medžių “, – sakė V. Koryzna.

Be to, įmonės, naudodamos Žaliąją energiją, pagal LR Akcizo įstatymą yra atleidžiamos nuo akcizo mokesčio, tad tokia energija yra vienas iš tiesioginių būdų sutaupyti.

„Šioms įmonėms išduodamas žaliosios energijos ženklas, kuris patraukia daugiau dėmesio prekiaujant Skandinavijos šalyse, Vakarų Europoje ar Japonijoje, kuriose vartotojams svarbus gamybos proceso tvarumas ir įtaka aplinkai. Taipogi ieškant bendradarbiavimo galimybių su tvarumą akcentuojančiomis globaliomis kompanijomis – tai tampa vieninteliu keliu tapti jų vertės grandinės dalimi. Todėl Žalioji energija verslui gali atverti lengvesnį kelią į užsienio rinkas“, – pridūrė „Enefit“ vadovas.

Susisiekite su mumis