10.09.2018 Pranešimas

„Caverion Lietuva“ įrengė švarias patalpas lazerių gamybos įmonėje

Lazerių mokslo ir gamybos bendrovė „Šviesos konversija“ atidarė naują gamybai ir moksliniams tyrimams skirtą korpusą. Jame „Caverion Lietuva“ projektų komanda trumpiau nei per 6 mėnesius įrengė 260 kv. m. ploto ISO7 švarumo klasės patalpas su ISO5 švarumo klasės laminarinėmis darbo vietomis.

„Šis projektas - išskirtinis. Mūsų komandai tai pirmosios švarios patalpos lazerių industrijoje ir gana trumpas įgyvendinimo terminas. Turėjome mažos erdvės iššūkių organizuojant viršlubinėje patalpų dalyje ypatingai didelius inžinerinių komunikacijų kiekius. Džiaugiamės, kad su užduotimis susidorojome ir mokslininkai gali dirbti tinkamai įrengtose patalpose“, - prisiminimais dalijasi „Caverion Lietuva“ pramonės objektų skyriaus vadovas Povilas Stočkus.

„Caverion Lietuva“ specialistai, turėdami švarių patalpų įrengimo patirties farmacijos ir biotechnologijų gamybos srityje, įvertino esamą techninį projektą, pakoregavo kai kuriuos sprendinius ir įrengė patalpas skirtas lazerių gamybai bei tyrimams. Sumontavo atitinkamų savybių patalpos sienas, lubas ir grindis, įrengė medžiagų perdavimo langelį (transfer box) bei žmonių persirengimo patalpoje oro dušą, skirtą sumažinti su žmonėmis į švarias patalpas patenkančių dalelių kiekį. Darbo vietose sumontuoti specialūs aliuminio stalviršiai lazeriams surinkinėti. Projekto komanda instaliavo vėdinimo sistemą su higieninio išpildymo vėdinimo įrenginiu, kuri gali patalpos orą pagal poreikį šildyti, šaldyti, drėkinti ar sausinti šaldymo būdu. Taip pat įrengė traukos spintą su vietinio ištraukimo rankovėmis, kur oro kiekis valdomas jungikliais siekiant sumažinti energijos vartojimą. Specialistai instaliavo suspausto oro ir vakuumo sistemą su greitomis jungtimis bei centrine dulkių šalinimo sistema, skirta patalpų valymui. Darbo vietų apšvietimui sumontuoti pakabinami LED šviestuvai, visi patalpų šviestuvai yra dimeriuojami (reguliuojamas šviesos intensyvumas). Viršlubinėje dalyje sumontuota aspiracinė dūmų detektavimo sistema.

Švarios patalpos yra nuolat stebimos. „Caverion Lietuva“ projekto komanda įdiegė pastato valdymo sistemą, kuri realiu laiku atvaizduoja jautrius gamybai ir tyrimams parametrus, t.y. oro temperatūrą, santykinę jo drėgmę, viršslėgio lygį, tiekiamo ir ištraukiamo oro kiekius iš kiekvienos patalpos. Švarios patalpos saugumo tikslais taip pat stebimos vaizdo stebėjimo kameromis.

„Caverion Lietuva“ su „Šviesos konversija“ bendradarbiauja nuo 2014 metų. Bendrovė prižiūri mokslinės gamybinės įmonės pirmojo korpuso visas inžinerines sistemas.

Susisiekite su mumis