Kiruna relocation 855x481.jpg
18.03.2022

„Caverion“ prisideda prie Švedijoje smengančio miesto perkėlimo projekto

„Caverion Lietuva“ specialistai neseniai papildė jau keletą metų „Caverion“ Švedijos vykdomą Kiruna miesto perkėlimo projektą ir šiuo metu rūpinasi policijos nuovados pastato bei laisvalaikio centro su baseinu statyba.

Kiruna miestelis labiausiai į šiaurę nutolusi Švedijos gyvenvietė. Ji buvo įkurta 1900 metais, kuomet atradus didžiulius geležies rūdos klodus, ėmė kurdintis kasyklose dirbantys vietiniai gyventojai. Naudingųjų iškasenų kasykla yra ypatinga dėl itin aukštos kokybės išgaunamo plieno. Beveik 90% Europoje išgaunamos geležies rūdos atkeliauja būtent iš Kirunos regiono.  2004 metais pastebėta, jog greta miestelio ir po juo susidaro pavojingos požeminės tuštumos, kurios bet kada gali virsti grėsmingomis smegduobėmis. Nuo to laiko pradėtas kurti Kirunos miestelio svarbiausių kultūros paveldo statusą turinčių visuomeninių ir gyvenamųjų pastatų perkėlimu į saugią teritoriją.

 „Gan ekstremaliomis sąlygomis vykdome miesto baseino ir poilsio centro vėdinimo, santechnikos, šildymo ir šaldymo, elektros tinklų montavimo darbus. Šiuo metu turime 16 montuotojų ir 5 elektrikus, dirbančius Kirunos mieste, ir dar planuojame didinti pajėgas, nes ambicingai projektą planuojame baigti kitais metais. Ir nors projektas ir darbo sąlygos kelia iššūkių, su jais tvarkytis padeda aukštų saugumo ir sveikatos standartų laikymasis. Ypatingą dėmesį skiriame darbuotojų saugai ir sveikatai, kad kiekvienas iš jų jaustųsi užtikrintai vykdydamas savo tiesiogines funkcijas.” – įspūdžiais dalijasi „Caverion Lietuva“ eksporto padalinio vadovas Audrius Rukanskas.

Apie šią Švedijos sumanytą miesto perkėlimo idėją vaizdžiai pasakoja Vice News kompanija. Kviečiame pažiūrėti video reportažą >>

 

Susisiekite su mumis

"Caverion Lietuva"
Skersinės g. 9, 08449 Vilnius
info.lt@caverion.com