caverion_09_partnerystė web.png
14.09.2022

Aplinkai draugiškų pastatų link – nauja „Caverion“ ir „ABB“ partnerystė

Tarptautinė statinių inžinerinių sprendimų korporacija „Caverion“ ir tarptautinis elektrotechnikos koncernas „ABB“ sudarė susitarimą, kuriuo siekiama paspartinti energiškai efektyvių bei tvarių pastatų plėtrą. Bendradarbiavimo tikslas – kartu teikti klientams pažangius, išmaniuosius sprendinius, padėsiančius pasiekti klimato poveikiui neutralių pastatų ir jų tvarumo tikslų.

Apjungus „ABB“ technologijų sprendimus, įskaitant projektą „Mission to Zero™“, ir į tvarumą orientuotus „Caverion“ strateginius tikslus bei pažangias sistemų integravimo galimybes, bendradarbiaujančios organizacijos tvaresnių statinių sprendinių pasiūlą plėtos Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Vokietijoje ir Austrijoje. Ši sąjunga įgalina įmones įgyvendinti klientų tvarumo poreikius atliepiančią ir į galutinio vartotojo gerovę bei pasitenkinimą orientuotą pastatų statybą ar jų modernizaciją.

„Mes, „Caverion“, kuriame ir diegiame sprendinius, siekdami atliepti kiekvieno kliento tvarumo poreikius. Džiaugiamės šiuo bendradarbiavimo susitarimu su „ABB“, kadangi siekiame bendrų tikslų – tvarios, anglies emisijų atžvilgiu neutralios visuomenės. Dirbdami išvien, suteiksime savo klientams pažangiausius sprendimus energiją taupantiems ir tvariems pastatams“, – sako Egidijus Šydeikis, „Caverion Lietuva“ generalinis direktorius.

„Sutartis su „Caverion“ atspindi mūsų įsipareigojimą kurti visuomenei draugišką aplinką, neutralią išmetamųjų dujų atžvilgiu“, – sako „ABB“ elektrifikacijos verslo Europoje, Kanadoje ir frankofoniškų Afrikos šalių rinkose rinkodaros ir pardavimų vadovas Uwe Laudenklos. „Bendri mūsų pajėgumai leis klientams Šiaurės šalyse bei Lietuvoje dar greičiau panaudoti naujausias pažangias pastatų technologijas, pritaikytas pagal individualius klientų tvarumo poreikius“, – priduria Dainius Bružas, „ABB“ elektrifikacijos Baltijos šalyse verslo vadovas.

Aplinkai draugiškų pastatų link

Vienas pagrindinių „Caverion“ strateginių tikslų – kurti išmanią ir tvarią aplinką, užtikrinant darbo našumą bei žmonių gerovę. „Caverion“ inžinerinių sistemų konsultacinės paslaugos ir išmanieji sprendiniai, įskaitant pastatų automatizavimą bei kitus skaitmeninius sprendimus, pagerina statinio energijos vartojimo efektyvumą per visą jo gyvavimo ciklą.

„ABB“ savo ruožtu vykdo projektą „Mission to Zero™“. Tai tvarumo vizijos siekimas pastatuose ir gamyboje – apsirūpinimas energija ir neutralumas CO2 atžvilgiu. Koncernas siekia šių tikslų naudodamas matavimo ir energijos valdymo sprendimus, susijusius su elektrifikavimu, paskirstytų energijos išteklių technologijomis, bei tobulindamas atsinaujinančios energijos pirkimus.

Organizacijų bendradarbiavimas, apjungiant į tvarumą orientuotus taktinius veiksmus, padės užtikrinti tvaresnę aplinką visiems.


Apie „ABB“ elektrifikacijos verslą

ABB elektrifikacijos verslas yra technologijų lyderė pasaulyje elektros paskirstymo ir valdymo srityje nuo šaltinio iki elektros lizdo, elektrifikuojanti pasaulį saugiai, sumaniai ir tvariai. Pasaulyje didėjant elektros poreikiui, daugiau nei 50 000 darbuotojų 100 šalių bendradarbiauja su klientais ir partneriais, siekdami pakeisti žmonių gyvenimą ir darbą. ABB kuria novatoriškus produktus, sprendimus ir skaitmenines technologijas, kurios užtikrina energijos vartojimo efektyvumą ir minimaliai anglies dioksido į aplinką išskiriančią visuomenę visuose sektoriuose. Dirbdami globaliai su vietine patirtimi formuojame ir palaikome pasaulines tendencijas bei kuriame tvarią visuomenės ateitį. new.abb.com/lt/apie-mus/verslo-sritys/elektrifikacija

Apie „Caverion” korporaciją

Mūsų gyvenimui reikšmingos įtakos turi mus supanti aplinka. ”Caverion” korporacija kurdama pažangias ir tvarias statinių inžinerines sistemas, suteikia galimybę žmonėms komfortabiliai gyventi bei efektyviai dirbti geresnėje aplinkoje. Mes projektuojame, konsultuojame, įgyvendiname ir prižiūrime draugiškas aplinkai, energiją tausojančias statinių inžinerines sistemas bei teikiame paslaugas pramonės sektoriui. Mūsų užsakovais kasdien rūpinasi daugiau nei 14 000 darbuotojų 10-yje šalių Šiaurės ir Vidurio Europoje. „Caverion“ korporacijos pajamos 2021 metais siekė 2,1 mlrd. eurų. „Caverion“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Helsinki“ akcijų biržoje. „Caverion – Building Performance” www.caverion.com @CaverionGroup

Susisiekite su mumis

"Caverion Lietuva"
Skersinės g. 9, 08449 Vilnius
info.lt@caverion.com