Lvovo verslo centras Vilniuje
14.05.2021

Caverion Lietuva įrengė inžinerines sistemas Lvovo verslo centre

Vilniuje duris atvėrė „Lvovo“ verslo centras - vienas inovatyviausių verslo centrų Lietuvoje. Šiuolaikiškiems A+ energinės klasės pastato reikalavimams, užsakovo bei nuomininkų poreikiams ir lūkesčiams atliepti, „Caverion Lietuva‟ 8 aukštų, 23.000 kv. m. bendro ploto pastate įrengė didelės apimties ateities standartus atitinkančias inžinerinių sistemų valdymo, saugos bei telekomunikacijų sistemas. 

Vienas įdomiausių ir daugiausiai resursų pareikalavusių sprendimų – tai automatinė žaliuzių valdymo sistema. Ant pastato stogo sumontuota meteorologinė stotis susieta su žaliuzių valdymo sistema automatiškai reaguoja į saulę. 

„Jeigu pastatas stovėtų laukuose, šis sprendimas būtų nesudėtingas, tačiau verslo rajone aukštų pastatų fasadai dienos eigoje sudaro daug šešėlių, kurie privalo būti įvertinti žaliuzių valdymo algoritme‟ – pasakoja projekto vadovas Arūnas Virketis.

Verslo centre taip pat įrengta bekontaktė centralizuota pastato valdymo sistema, patalpų mikroklimato valdymo sistemos, įskaitant vėdinimo sistemą su drėkinimo funkcija, taip pat administracinės paskirties pastatui ypač reikalingos modernios telekomunikacijų sistemos. Pirmame aukšte įsikūrusiose konferencijų erdvėse įrengta šiuolaikiška garso ir vaizdo sistema, įdiegtas universalus konferencijų valdymo bei turinio dalinimosi sprendinys, visame pastate – kompiuterinių tinklų sistemos.

Didelis dėmesys skirtas ir saugumui – įrengta vieninga gaisro aptikimo, įsilaužimo ir įeigos kontrolės sistema, leidžianti operatyviai ir tiksliai reaguoti į susidariusius pavojus. Pastatas iš vidaus ir išorės stebimas 99-iomis aukštos raiškos vaizdo stebėjimo kameromis, o evakavimo ir valdymo sistema užtikrina sklandų bei greitą personalo evakavimą pavojaus atveju.

„Nors pastatas didelio ploto ir reikalavo daug resursų, džiaugiamės, kad didžioji dalis pastato eksploatacijai reikalingos energijos buvo generuojama šilumos siurblių su hidromoduliais, o tai užtikrino ypač mažas CO2 emisijas į aplinką. Džiugu, kad tiek užsakovams, tiek nuomininkams tvarumas ir aplinkos tausojimas yra toks pat svarbus kaip ir mums‟, –  džiaugiasi projekto vadovas Arūnas Virketis.

„Atriume įrengėme ekraną, kuriame bus nuolat vaizduojama pagrindinių pastato energetinių resursų vartojimas, saulės elektrinės generuojamos kilovatvalandės ir kiti rodmenys. Apskritai IoT, BMS, BIM ir kiti technologiniai sprendimai, į kuriuos investavome, reiškia, kad nuomininkai džiaugsis pigesne eksploatacija, o visa tai prisidės prie žaliojo kurso ir aplinkos tausojimo‟, – antrina ir užsakovo, fondo „Lords LB Special Fund I Subfund B‟, valdytojas Karolis Tuinyla.

Šiuo metu pastatu jau naudojasi pagrindinis nuomininkas „Telia Global Services Lithuania‟ bei įsikrausto klinika „Antėja‟. Pirmame aukšte naudojimui įrengti konferencijų centrai bei „iLunch‟ restoranas.

Susisiekite su mumis