12.02.2021 Pranešimas

2020-ieji „Caverion Lietuva“ darbuotojų saugos kontekste

„Caverion Lietuva“ nuo pat įmonės veiklos pradžios kelia ypatingai aukštus reikalavimus darbuotojų saugai ir sveikatai. Įmonėje, kurioje dirba beveik 450 darbuotojų, veikia darbuotojų saugos ir sveikatos tarnyba (DSST). Tarnybą sudaro 2 specialistai.

DSST vadovė Aurelija Stepanenko apžvelgė praėjusius metus:
Vienas svarbiausių tikslų darbuotojų saugos kontekste yra nelaimingų atsitikimų (NA) prevencija vykdomų projektų metu ir prižiūrimuose objektuose, todėl kasmet didiname patikrų skaičių darbo vietose tiek projektiniame, tiek priežiūros versle. 2020 metais objektuose buvo atlikta 219 patikrų. Darbai vykdomi visoje Lietuvos teritorijoje ir užsienyje, tad ir patikros atliktos daugelyje šalies miestų ir svetur. Įmonės darbuotojų vykdomų darbų aplinką vertina ir reguliariai objektus lankantys projektų, skyrių ar aukščiausio lygio vadovai.
Prevencija ir patikros reikalingos užkirsti kelią nelaimingiems atsitikimams mūsų įmonėje, nes juk kiekvienas toks įvykis yra skaudi nelaimė. Galime pasidžiaugti, kad lyginant 2019 ir 2020 m. NA statistiką, pastaraisiais metais nelaimingų atsitikimų buvo beveik perpus mažiau. Ir tikrai labai svarbu, jog neturėjome nė vieno sunkaus ar kritinio atvejo. Skaudu, kad NA apskritai buvo, tačiau bent jau galime pasidžiaugti, kad traumos buvo lengvesnės ir jas patyrę darbuotojai, lyginant su ankstesniais metais, sveiko greičiau: prarastų darbo dienų skaičius dėl nelaimingų atsitikimų sumažėjo net 2,5 karto.
Žinoma, tai nėra tenkinantis rezultatas – „Caverion Lietuva“ tikslas yra 0 nelaimingų atsitikimų bei išlaikyti maksimalų 100 % DSS lygį objektuose, kuriuose darbus atlieka mūsų darbuotojai. 2020 metų lygis siekia 96,7 %. Tai tikrai neblogas rezultatas, bet šiais metais (2021) imsimės visų įmanomų priemonių, jog pasiektume 100 %.
2020-ieji metai buvo ypatingi ir dėl nepaprastos epidemiologinės situacijos ne tik šalyje, bet ir visame pasaulyje. Natūralu, jog tai paveikė ir mūsų įmonę. Didelės pastangos ir aukštas darbuotojų sąmoningumo lygis padėjo pirmąją pandemijos bangą išgyventi be susirgimų. Deja, antrosios bangos metu turėjome sergančiųjų. Laimei, ūmaus viruso protrūkio „Caverion Lietuva“ pavyko išvengti, dėl susirgimų neteko stabdyti darbų, o sergančiųjų situacija ir toliau yra griežtai sekama bei valdoma.
Tikiuosi, kad neseniai prasidėję naujieji 2021 metai bus saugesni mums visiems. Linkiu, kad kiekvienas rastume sveiką balansą tarp darbo ir poilsio, nes pailsėję esame kur kas labiau susikoncentravę, o atidumas ir dėmesys atliekamai veiklai – bene pagrindinė prevencinė saugios darbo aplinkos priemonė. Taigi, produktyviai dirbkime, kokybiškai ilsėkimės, ir svarbiausia, būkime saugūs bei sveiki!

Susisiekite su mumis