16.11.2020 Pranešimas

„Caverion“ pristato savo tvarumo tikslus ir jų įgyvendinimo veiksmų planą

Klimato kaita ir toliau išlieka didžiausia grėsme mūsų planetai. „Caverion“ korporacija, siekdama gerinti esamą situaciją, kuria ir diegia efektyvius bei tvarius inžinerinius sprendinius. Atsižvelgdami į savo strategiją ir ilgalaikius planus, pristatome tvarumo tikslus bei veiksmų planą, kurie prisidės prie tvaresnės visuomenės formavimo. 

„Caverion“ įsipareigoja kartu su savo užsakovais prisidėti prie tvarumo kūrimo, atsižvelgdama į savo strategiją ir misiją: sudaryti sąlygas žmonėms gyventi ir dirbti išmanioje bei tvarioje aplinkoje. Bendrovė nuolat tobulina ir plečia savo išmaniųjų technologijų bei skaitmeninių sprendimų pasiūlymus, kad kurtų užsakovams pridėtinę vertę.

„Šiais metais mes koncentravomės ir gilinomės į mūsų tvarumo veiksmų poveikį visuomenei. Mūsų verslas jau įgyvendina Paryžiaus klimato susitarimo tikslą, skirtą apriboti klimato atšilimą iki 1,5 laipsnio Celsijaus (šaltinis: Arabesque), o taip pat pasižymi bendru grynuoju teigiamu poveikiu (šaltinis: „Upright“ projektas). „Caverion“ taip pat nusprendė teikti prašymą tapti viena iš pasirašiusių šalių dėl JT visuotinio susitarimo ir yra įsipareigojusi siekti JT tvarumo vystymosi tikslų (SDG). Tačiau mes dar labiau norime prisidėti prie tvarumo ir todėl besiremdami aiškiais veiksmais bei KPI, nustatėme savo tvarumo tikslus “, – sako Ari Lehtoranta – „Caverion“ korporacijos prezidentas ir generalinis direktorius.

Remiantis ES skelbiama statistika, pastatai sunaudoja maždaug 40% ES tiekiamos energijos ir 36% šiltnamio efektą sukeliančių dujų. ES ir jos narės reglamentais ir teisės aktais skatina visuomenės ir verslo įsitraukimą į efektyvaus energijos vartojimo bei išmetamo anglies dioksido neutralumo tikslus ir veiksmus. Nemaža dalis su COVID pandemija susijusių ekonomikos skatinimo priemonių paketų taip pat skiriama tvarioms investicijoms, sudarančioms galimybę augti pažangiems pastatams ir miestams bei skatinti tvarų atsigavimą.

„Caverion“ įsipareigoja siekti šių tvarumo tikslų ir KPI iki 2025 m:

Aplinkosauga

2019 m. lygis

Tikslas 2025 m.

  • Nustatyti ir matuojami anglies dioksido išmetimai

66%

100% (2022 m.)

  • Pasiūlytos anglies dioksido emisijos mažinimo priemonės

-

100%

  • Anglies dioksido emisijos mažinimo priemonių ir išmetimų santykis

>1x

5x

Socialinė aplinka

   
  • Nelaimingų atsitikimų kriterijus (LTIFR)

5.3

<2

  • Lyčių lygių galimybių rodiklis – dirbančių moterų santykis (%)

11%

15%

Vadovavimo aplinka

   
  • Etikos kodekso pasirašymas su tiekėjais (%)

55%

>90%

  • Tvarumo mokymuose dalyvavę darbuotojai (%)

50%

100%

  • Konkursai, kuriuose įvardinti tvarumo kriterijai (%)

0%

100%

Iki 2025 m. „Caverion“ įsipareigoja siekti, kad anglies dioksido mažinimo veiksmų rodiklis būtų penkis kartus didesnis už anglies dioksido emisijos kiekius. Ilgalaikėje perspektyvoje „Caverion“ tikslas yra iki 2030 m. sukurti tvarų poveikį, pasitelkiant savo sprendimus, ir kad anglies dioksido mažinimo veiksmų rodiklis būtų iki 10 kartų didesnis, už korporacijos anglies dioksido kuriamus pėdsakus aplinkoje.

Tvarumo tikslų sieksime gerindami savo ir užsakovų energijos vartojimo efektyvumą, didindami atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą ir atsakingai valdydami paslaugų ir tiekimo grandines. 

Svarbiausios sritys, kurios padės siekti tvarumo tikslų:
1. Mūsų verslo teigiamas poveikis tvarumui
2. Mūsų rūpestis savo darbuotojais
3. Mūsų veiksmai, užtikrinantys efektyvų ir kokybišką tvarumo įgyvendinimą

Detaliau apie „Caverion“ korporacijos tvarumo tikslus ir matuojamus rodiklius galite susipažinti korporacijos tvarumo ataskaitose, kurios ruošiamos periodiškai bei skelbiamos pagal  Jungtinių Tautų Pasaulinio susitarimo Visuotinės atskaitingumo iniciatyvos metodiką (angl. Global Reporting Initiative, GRI). www.caverion.com 

 

Susisiekite su mumis